måndag 29 april 2013

Kurs helg

 Hejsan
Ja då har jag haft problemhunds utb i 4 dagar från morgon till kväll, jag som är van att jobba med kroppen är mycket trött i huvudet när jag kommer hem från dessa dagar =) Denna gång hade jag en 1årig golden tik, Greta och en döv tax på 13 år med mig. Allt gick super bra med alla hundar. 
Nu är det tre veckor kvar tills examens provet är. Mycket som ska hinnas på de ynka 3 veckorna. Bara hållar tummar och tår att allt klaffar på riktigt nu så jag hinner med allt. Kommer inte ha många lediga sek att spela på med så mycket jobb och så mycket att göra inom plugg.
En nyhet denna vecka blir att jag tar hem Crazys syster Cisco.
Hon hamnade hos ett äldre par som haft malamute förr, och vi trodde de skulle gå bra, men åldern hade växt i kapp dom och de orkade inte med en unghund. Nu kommer hon hem iaf =) Mycket fin tik så det blir skoj.
De svåra med detta är att de inte är så lätt att ta hem en 2 årig malamute tik till 2 samman växta malamute tikar redan. Cisco var här sist som 1åring och då fungera det bra. Men nu har de gått ett helt år till...... Mycket ha hänt. Vi får se hur allt går. Jag ger iaf alla den tid dom behöver, ingen behöver pressas ihop utan deras egen vilja. Vi får se om hon blir kvar eller om hon hamnar hos fodervärd. Det får tiden visa.

Kram från oss 

måndag 22 april 2013

Nu blir de mest bildbomb för mer tid finns inte att sitta här

 Hejsan lite snabbt =)
Tiden är inte min bästa vän just nu men jag går i från mina halv dagars jobb och glider över till 10-12h dagar nu vissa dagar. Å med plugga familj hundar osv så kan man inte gör allt jämnt =) 
 Men jag har varit till fjälls med massa trevligt folk, både hundspann och skoter folk.
Jag har gjort min sista slädtur på hemma plan och massa annat händer oxå så klart.




 Dimmaq har lånats ut upp till Peders upplevelser i Tärnaby. Han har köpt valp av mig tidigare och jag har lovat honom en hund till, nu blev de snabbare än jag hade tänkt och med de flöde på hundar som är här så var de bäst för Dimmaq att åka upp dit och få kvalites tid han med!!! Mina gamlingar här hemma klarar sig med mig och de som händer. sen var jag och tittade höfter och armbågar på Crazy för en tid sedan (mitt under löpen=not good) Höfterna mjuknar då i vissa fall. Men iaf fick hon C på höften fast att vi tyckte de såg minst ut som B. Gråten i halsen och en nära döden upplevelse har jag gått igenom detta och tänkte de är ju ändå samma goa Crazy så vad gör väl det!!! men så blev jag kontaktad av en annan uppfödare och dom tyckte de var märkligt att deras två som oxå såg ok ut på höfterna hade C.... Så vi tittade och samma avläsare.. Och fick höra att hon hade olika dagar då hon avläste bilderna. Samma bild kunde vara ena dagen A b och andra c..... Märkligt....
Så jag lever på hoppet, dels att höften kan ju mjuknat under löpen som de varna mig för och för att avläsaren hade en "dålig" dag =) Jag kommer göra om de om 5-6 månader =)
Jag parar iaf ingen tik när den bara är två år fast det är lovligt. Vill gärna ha dom lite äldre så jag vet att dom iaf hållit sig friska och krya en tid utan att något dyker upp.


 Bergsägens Greta jobbar med Alaskan huskys och hon är super duktig. Ibalnd hänger hon inte med men oftast.









Jag hade en bild till men de ha visst ramlat bort =) var iaf med sonens klass och Gunilla och drog barn en dag. Men den får komma nästa gång ;)
gaaaa nu måste jag sticka ut.
Hej påér

tisdag 2 april 2013

ledighet behövdes

 Ja idag var det åter igen jobb. De var ganska skönt, körde en 7h städ och sen blev de 1h slädtur med barn. Lagom dag och bra avslutning =)
 Efter meriteringen på hundarna var jag så trött i huvudet, trodde jag skulle ha träningsvärk men de fanns inte utom de var tröttheten som kom i kapp mig. Jag vet jag har kört rätt hårt och efter meriteringen så släppte allt och jag va trött hela tiden, höll på somna på jobbet mitt i dan och så höll de på ända in på skärtorsdagen. Då tog jag och elin och delade på champangen jag fick av kirsten och släppte alla krav och måsten. Det behövdes kände jag =) Sen var det påskmust och cola resten av helgen och vila och bara må gott med nära och kära. 
 Som ni ser kanske så är det två st alaskan huskys som ska bo här vintern ut iaf. Dom är här för att jobba de sista i vinter med oss medans ägaren får lite mer semester. Mycket uppskattat av mig =) Älskar att dra med alaskan huskys. 
jag har haft Qvinna med hennes ägare här två gånger under påsk och dragit och grillat lite. Så skoj när dom kommer på besök. 

Här ser ni min Basty och deras Qvinna som drar Micke med nordisk stil. Inte dåligt för han gjorde bara en vurpa ;)
Hoppas ni alla haft en riktigt bra påsk? Själv hade jag som sagt de lugnt å skönt, var i stugan fredag och hade gärna varit där längre och inte stressat hem på lördagen. Men nu är de slut på de =)  Men som tur va så kom ju Maria och Micke på lördagen med 3 malamuter, en blandis och grilla så det blev ju iaf toppen =) 

Tusen kramar från oss alla. 
Ps. Går allt som planerat så blir det en parning inom kort på Ayla och Blackie!! Återkommer då jag vet mer om hur de går och fungera ;) Ds