måndag 25 mars 2013

Utmaning över de vanliga

 Hejsan alla glada
I fredags kväll kl 20:02 startade jag ut med Crazy och Basty på beaver trap trail resan för meritering. 12 "härliga" mil. De som var i min klass var ett stort spann malamuter, ett 6spann, ett 5spann och ett 4spann. Fanns en kille till som körde som jag men han meriterade inte. bara körde. Så vi hade inte lika stor chans som de övriga. Men med RENT MJÖL I PÅSEN och gott samvete gick vi i mål på 19:52h. 

 Det var ju som sagt mer än ett dygn vaken och 20 h på skidorna. De som var värst var att jag fick inte i mig mat. Dricka kunde jag som tur va. Hundarna snacksa jag flera gånger med lax och kött & benmåltid och vatten. Allt för att dom skulle ha energi och må bra. Ville Crazy ta en paus så fick hon med all rätt ta den. Vi hade över 22h på oss att klara meriteringen. Jag tävlade som sagt inte om någon bästa tid utan att vi skulle göra detta tillsammans som ett team. Jag ville oxå jobba med vovvarna, därav skidorna på mina fötter =)
Jag såg fusk efter vägen och som sagt jag har min heder i behåll och gillar även när folk är rak och ärliga. Men tyvär är inte alla skapt så. Men men jag tog upp de och 1 grej gick igenom men inte den andra. Men de skall tänka på de tills nästa år om de blir fler meriteringar i norråker på malamuter. Själv tänker jag inte köra 12 mil meritering igen på skidor =) De var många och långa backar. Men de gick faktiskt bra. Inte så öm i kroppen som jag trodde jag skulle vara. 
Sambon,dottern, Gunilla och ett trevliga funkisar stod och väntade in mig i mål. Känslan att se skylten MÅL efter 12 mil från norråker upp mot borga och tillbaks var obeskrivligt skön. Jag hade bara vatten kvar att dricka i släden och jag kände bara suget efter dricka =) Ringde sambon och sa.... du måste ha dricka vid mål... Ringde efter en brant uppförsbacke då jag var rätt slut så han trodde jag skulle tvär dö =) Men som sagt de var just för backen just då=) 
Nu mår jag prima, visst lite trött i huvudet är jag allt. Men nöjd över våran prestation är jag =) Att vi hittade i skogen i mörkret utan att köra fel =) 
Nu i morgon kommer 2st alaskan huskys hit som ska bo här ett tag... Gissa om Cia kommer ta semester från skidorna? OJAAAA =)
Nu ska jag njuta av de sista som är kvar av vintern. Ingen träning på skidor mer. Jag har åkt nästan 150mil skidor i vinter. Klå de om ni kan ;)
Ha en fin vecka.
Kram från oss

måndag 18 mars 2013

Mars

 Hejsan
Skriver kort idag!! Bilderna får tala sitt eget språk. Vi har hårdtränat och njutit till fullo nu i mars.
På fredag sticker vi i väg på Beaver trap trail. Startar 20:00 fredag kväll och beräknar gå i mål 11-12:00 någon gång på lördag förmiddag. Man lär va trött då efter en natt ute i skogen på tu man hand med vovvarna =) Ha aldrig kört natt så här förr.....
Ha det gott där ute. 









måndag 11 mars 2013

backträning

 Hejsan där ute i vårvädret
Härliga mars är här och det är en månad jag vill ta vara på varje år. Bästa månaden på hela året :P
Idag flyttade jag ett jobb som inte är beroende av exakt dag och tog på mig skidorna och börja veckans backträning. Detta vecka är de full focus på att köra små som stora låååånga jobbiga backar med skidorna och vovvarna. Vi tog en tur till Nagasjön idag. 23km på 2.28min. Mycket bra tid med tanke på att det är mycket uppförs och att vi tog två pauser. 
Om två veckor är meriteringen och vi ska banne mig hålla oss friska och i form. Så ni med förkylning... håller gärna bort från oss, även om jag brukar klara mig så är det väl nu om något den kommer......
Jag svara på otroligt mycke mail nu om valpar... Malamuten har verkligen blivit poppis =)
Något jag tycker är super skoj att folk fått upp ögonen för denna fantastiska ras <3 p="">
Nu ska jag ut och fodra mina liv.
Ha det gott där ute tills vi hörs och ses igen.
Kram från oss alla till er alla.

måndag 4 mars 2013

Skidor vilohelg och sen järnet

 Hej hallå där ute.
Här har vi faktiskt haft en vilohelg med bara göra de man vill!!!
Det var skönt för kropp och själ.
Här uppe ser ni min fina tjej Greta!!! 
Söndagen... just ja... vilohelg?
Nä på söndagen var de dags för skidorna med Crazy och Basty igen. 
Vi har skrapat ihop så mycket som 126mil... Men någon slädtur är inräknat så de är inte bara skidor de vet jag.
Å räknat från dec.
Men nu känner jag att jag börja fått nog av skidorna. Jag ska göra en stor konditionstest nästa onsdag. Jag Crazy och Basty ska ta en tur upp på kvällsknäppen. 2 mil rätt upp. Då får man veta sanningen om konditionen och styrkan är på plats inför dom 10 milen den 22-23mars ;)
Nä de får vara allt för idag.
Kramar från oss