torsdag 29 mars 2012

Hejsan!!
Ja då var det första turen Tim & Tej fick följa med och springa lös vid släden!! Dom sprang på fint!! Tidigare har dom bara sprungit med då vi åkt skidor tex när vi åkt med barnen och då blir de ingen fart direkt.
Jag längtar tills dom kan börja dra!! 
Men jag ska säga helt ärligt ;) Jag blir lika brydd varje gång jag titta på dom och tänker är de där mina hundar =) Man e så ovan att ha såna här draghundar hemma!!! Malamuterna ha päls och e mycket grövre och dessa är ju mer sprint hundar!! Men som sagt det ska bli skoj att koppla in dom med de andra!!
Crazy tror jag kommer bli en kanon ledarhund, hon känns som klippt och skuren för det!! Hon och Kiwok kompleterar varandra mycket bra!! 
För övrigt så ögonlyste jag Crazy i dag och hon hade toppen fina ögon!!
Å om vi går tillbaks på Tim & Tej och deras historia så har ju dom vuxit jätte mycket, men de är fortfarande obekväm när det kommer nytt folk, sätter sig folket på golvet så går det bra, och är dom med en annan hund är det tuffare. Men om vi tittar på Tej så tror jag han aldrig kommer vara den där hunden som kommer och lägger sig i knä och vill mysa utan han håller sig på sin kant. Men jag vet ju inte de kan ju vända med åren, men han känns som en så är nära men håller sig på sin kant!!
Tim där i mot har ju vuxit så himla mycket, han skulle ju mest springa mellan mina ben då vi åkte släde nu!! Så han är ju grymt social nu =) Vilket är underbart och se. 
Nä jag ska ge mig i skrivandet och fixa klart lite med sista kursen =)
Och så vill jag säga att jag titta lite vilka som tittar bloggen,ryssland,tyskland, men Usa och sverige va i ledningen =)
Kram från oss

måndag 26 mars 2012

polarhundsmästerskapet

 Hejsan!!
Tänker börja med att skriva att fotona är tagen av Kirsten & Alex Paulsen!! Jätte duktiga fotografer om ni  behöver fina bilder kontakta dom ist för någon hobby fotograf =)
Men så går vi över på mästerskapet!!!
Jag och Ayla öppna upp bra, men vi han mest bara 4km så hände något,det var som hon gick in i en annan hund,kan börja med att säga att hon hade börja löpa och vi hade 6spann,8spann,pulka åkare och skidåkares hundar uppe i röven, dom som hade "pli" på sina hundar sprang förbi oss, men vissa stanna till och det blev struligt!! Jag tyckte så synd om en liten kille som kom med 2hundar och släde och tiken där hög i luften efter Ayla,hörde och såg på han att han blev paff,ända jag fick ur mig va ääää de e lugnt köör =)
Ayla var lugn och trygg men syndes att hon tyckte det var en stökig tillställning med alla snusande och jagande efter henne, så hon blev som sagt en annan hund, hon gav mig lugnande signaler under dessa 14mil,jag var ju inne i min bubbla och ville snabbt i mål men Ayla strejka bitvis då jag var för stressad och skyndade på henne!! Är detta verkligen trevligt tänkte jag ? Har verkligen jag och Ayla roligt nu? Nä det kan jag säga att vi inte hade, vi har det bättre hemma där vi kan fara ut med familjen och må gott en dag!! I denna stress med alla spann,pulka åkare skidåkar barnklass osv i samma spår kändes blää på ren svenska!!!
Ayla var glad dom gånger vi var helt själv under spåret, men så fort vi kom bland hundar och folk var det som av vi båda blev avtrubbade:/
Jag vet inte vad jag ska säga egentligen för visst var det skoj men visst var det oxå struligt, visst mycket va pga att Ayla börja löpt så det var ju en bidragande faktor.!! och det var första gången vi var på en tävling så här, jag tycker vi gjorde det bra ändå tillsammans att vi tog oss i mål!! Vi var anmälda på 10km men det blev 14km och det gjorde ingen skillnad så!!
På slutet peppa jag upp Ayla lite och jag fick upp svansen på henne igen och vi körde i mål!!! Glada till slut =)
Jag är mest stolt över hennes lugna sätt då vi ändå hade allt från sibbar till samojeder grönisar på oss =)
Vi missa broms med 1min!!
Men vad gör väl det som första tävling? näää inget!! Stolt över Ayla det är jag!!!
Tusen kramar från oss!!!

måndag 19 mars 2012

 Hejsan
Ja då har det gått ett år sedan förra pimpeltävlingen här på Gåxsjön, då var Hero med och blev klappad och stod i centrum. I år var det , Crazy,Kiwok & Magoo som var med och drog några barn, men jag kan säga att 5.5h timme med barn från halv året till...... som klappa,klev,snubbla och drog å slet i dom så är man en stolt ägare så här efteråt =) 
 Kiwok så klart hamna ju med dom allra minsta barnen då hon är så försynt och snäll, Crazy är ju oxå lugn vid barn och många gosa med hennes tjocka öron!! Vi fick mycket fina ord av folk !!!


 I går söndag kom Kirsten hit och vi åkte skidor, hon hade två hundar och körde nordisk stil.
Själv gick jag den hårda vägen och åkte skidor efter två hundar och starta efter Kirsten, vilket jag aldrig mer vill göra med två hundar och hårda spår igen =)
 J ramla och kasta mig om kull de första km, första 7km stod jag och plocka hela tiden, min kropp känns att den finns i dag kan jag säga =) 2mil och stå på hel spen hela tiden ;)
 I morgon ska Kirsten oxå komma så då ska jag iaf bara ta en hund eller köra släde tänkte jag =)
Det var allt från oss i dag =)
på återseende
Kram

måndag 12 mars 2012

hallå
Tiden rinner i väg och bilderna har jag på mobilen :/ Blir ett utan bild då.
Idag kom en hälsa på hund hem till oss, jag och lilltjejen var ut och testa han i drag och han var klockrent duktigt =)
Nu ligger han i soffan och tittar barntv med kidzen!!
Det går rätt bra men han e lite rädd av sig men de kommer nog!!!
Kort uppdatering i dag 
Kramen

torsdag 8 mars 2012

En dag i Mullnäset

 Hejsan
Ja i tisdags åkte jag och lilltjejen ut till Kirsten med de hundar som fick plats i bilen, ja efter Hero hoppa in så var de trångt så vi fällde ner baksätet för att få in 2st till iaf =) Hum dags att laga boxarna så man kan ha släpvagn kanske ;) De är inte så ofta vi åker i väg men när man gör de vill man kunna ta med alla. Förra året hade jag en buss och då gick alla in. Nu med en lite skrutt kombi fungera de inte.
 Så jag tror de blir något större igen!! Och nu är det ju iaf 5vuxna och 2 valpar på gården. Valparna kommer ju växa  upp oxå =) Så de blir nog fixa boxarna;) 
Vi hade iaf en underbar stund där ute i skogen med Kirsten, mysigt spår och roligt att köra på nytt ställe, lite ovan att köra efter och stå på bromsen hela tiden det är man inte van när man kör själv här hemma.
Det var allt från oss idag!!
Kramar

måndag 5 mars 2012

Härlig helg

 Hejsan
Ny vecka och jag ser ljust på den!!
Det som var så tråkigt på lördagen så tog jag kort med mobilen första turen med skidor då lilltjejen åkte släde med magoo och Ayla. Så där blev inga blogg bilder :/ Bara fb bilder.
Sen mitt på dagen i lördags kom Svenska kennelklubben på besök(obokat) dom hade rutin koll av kennlar.
Det var skojigt och vi blev godkända, hundarna hade det bra ;) Phuu vilken tur va !!
Sen tyckte jag det var lite skoj, dom fråga var rastgården var(draghundsfolk har sånt) Ja bara ja den här här på gården.... Va springer dom lös,springer dom inte bort =) Nääää dom håller sig på gården sa jag!!!
Så då var allt grönt!!!
I helgen körde lilltjejen släden och jag åkte :D Ganska ovanligt men skoj!!!
Det var en grymt härlig helg och jag hoppas på lite ledighet i veckan så jag kan blåsa på lite mer med jyckarna =) 
Stor kraam från oss